Over L4a Yoga

Als klein meisje was ik altijd al geïnteresseerd in yoga, andere culturen en spiritualiteit. Alle informatie die ik kon vinden nam ik tot mij en zo begon mijn ontdekkingstocht. Toen ik een jaar of twintig was ben ik begonnen met lessen te volgen bij Sportschool Rob van de Hoorn in Oegstgeest. De yoga hielp mij om balans te vinden in een stress volle baan in de mode. Daarna volgde ik op verschillende locaties yogalessen. Een innerlijke fluistering maakte mij duidelijk dat er een verlangen van binnenuit was om zelf een yogadocenten opleiding te volgen.

In 2014 heb ik bij Deva Deva in Lisse mijn driejarige yogadocenten opleiding afgerond. Ik ontwikkel mij continu door het volgen van cursussen, workshops en opleidingen. Met veel plezier geef ik yogales aan jong en oud, in groeps verband of 1 op 1. Ik zie mijzelf als creatieve ondernemer en probeer de dingen die op mijn pad komen vanuit mijn hart vorm te geven. Naast het geven van lessen ben ik een luisterend oor en voel ik aan waar iemand behoeft aan heeft. Ik hou ervan om mensen te inspireren, in beweging te brengen en te leren vertrouwen op hun kunnen.

Voor mij is yoga in het moment aanwezig zijn, in het NU. Zodat ik met mijn aandacht bij mijn lichaam, adem en denken ben. Ik stem mij af op mijn eigen natuur. Ik probeer dan zonder oordeel waar te nemen hoe ik mij voel en hoe mij lichaam reageert op een bepaalde situatie. Zo geef ik ruimte aan dat wat er is.

315980030_5964220386974285_1840640256968030120_n
Elvira_500x400

Ook dit is Elvira

Samen met mijn man en twee zonen woon ik in Katwijk (zh).

Ik geniet van de natuur om ons heen en ben dan ook vaak te vinden in de duinen op het strand en in het bos. In ons gezin speelt de voetbal een grote rol waardoor de yoga een mooie tegen hanger is. Veder ben ik een creatieve duizendpoot (grafisch vormgever) Ik hou van koken wat soms best een uitdaging is met mijn voedselintolerantie. Ik ben gek op thee met een stukje pure chocola. Op zondagochtend spoel ik de week van mij af met een frisse duik in het koude zeewater.

Elvira_500x400

Elvira's zelfzorg

Na het geven van groepslessen en 1-op-1 sessie is het voor mij heel belangrijk dat ik ruimte maak in m'n agenda voor zelfzorg zodat ik kan uitrusten en opladen.

Jaren terug kwam ik het begrip morning pages tegen. Sindsdien schrijf ik bijna elke dag zo’n drie pagina’s vol met dingen die mij bezighouden. Dit helpt mij om gebeurtenissen van de dag te verwerken, geeft mij inzichten en inspiratie. Ik heb al zo veel schriften vol geschreven dat ik een boek zou kunnen schrijven.

Door bewust bezig te zijn met het ritme van de natuur leer ik veel over mijn eigen natuur. Meebewegen met de energie van de Keltische feestdagen en af te stemmen op de overgangen van de seizoenen. Bosbaden, buiten bewegen in wat voor vorm dan ook, lezen over bomen, planten, eigenschappen van dieren en edelstenen helpen mij op te laden.

Elke dag, elke week en elke maand heeft een eigen energie. Om mijzelf af te stemmen op de energie van de komende maand helpt het mij om bezig te zijn met Soulcollage. Intuïtief plaatjes zoeken, knippen plakken en ordenen. Dit voelt voor mij als een reis van binnen naar buiten. Alles komt samen in mijn eigen beeldtaal. Doordat ik dit al meer dan een jaar doe, kan ik terugbladeren en zien wat mij toen bezighield en zie ik waar ik in het hier en nu sta.

Thuis cocoonen met mijn gezin en afspreken met mensen die mij energie geven. In het zonnetje in onze tuin met een lekker kopje thee en een goed boek. Met mijn handen in de aarde druk met zaaien en verpotten van plantjes. Ik vraag mij zelf; wat voedt mij? Wat vult mijn energie aan? Wat heb ik nodig om te kunnen geven en te mogen ontvangen. Ik hoef alleen maar in het Nu te Zijn.

uitgesneden