Natuur coaching

"Het gaat niet om de bestemming maar de reis ergens naartoe."

The Alchemist

Elvira_1

Het is goed om doelen te hebben, maar je leert altijd het meeste van de weg daar naartoe. Door uitdagingen te overwinnen kom je jezelf tegen en leer je jezelf pas echt kennen. Tijdens de natuurcoachsessie maken we samen een ontdekkingsreis door de natuur. We leren van eventuele beperkingen, obstakels, hindernissen en uitdagingen. Ook komen we voor keuzes te staan: welke richting wil je op? Door te benoemen wat je voelt en ervaart, en door je open te stellen voor de natuur, komen de antwoorden vanzelf. Je mag onderweg zijn, aanwezig zijn in het moment. Als je je openstelt voor de natuur, spiegelt ze je terug en kun je synchroniciteit ervaren.

De natuur als spiegel

Natuurcoaching is een vorm van coaching die al wandelend wordt uitgevoerd en waarbij actief gebruik wordt gemaakt van de natuur. Tijdens deze sessies stemmen we ons af op het bos, de duinen of het strand en worden we ons bewuster van de elementen om ons heen. We maken gebruik van de kwaliteiten van krachtdieren, het medicijnwiel en opstellingen.

Doordat we naast elkaar wandelen, ben je opener en voel je je sneller op je gemak. We nemen een stapje langzamer, een rustiger tempo aan en verstillen. Het landschap, het weer en de seizoenen zijn mooie symbolen en metaforen die een extra dimensie geven aan de coachingsessie. De natuur is oordeelloos, wat erg behulpzaam is bij het verkrijgen van inzichten.

Als je rondloopt met een leervraag of verlangen, zit je vaak in je hoofd. Door te bewegen komt er beweging in. Actief buiten zijn helpt je om af te stemmen op je lichaam, waardoor het makkelijker wordt om te voelen.

Voordelen van Natuurcoaching:

  • De natuur heeft een rustgevend effect en helpt je te vertragen.
  • De natuur werkt helend op je lichaam, ademhaling en denken.
  • De natuur fungeert als spiegel, wat kan leiden tot nieuwe inzichten en antwoorden.
  • Aanwezig zijn in de natuur kan leiden tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid.
  • Alle zintuigen worden geprikkeld.
  • Je ervaart een toename van positieve gevoelens en krijgt meer energie.
  • Actief buiten zijn helpt je om uit je hoofd te komen en meer in het nu aanwezig te zijn.
Elvira_3
Elvira_2

Vertrekpunt

Een natuurcoachtraject begint met een leervraag, een verlangen dat steeds terugkomt in je leven en je aandacht vraagt. Een leervraag is gericht op ontdekken, ontwikkelen en groeien. Door deze vraag in de energie neer te zetten, gaat de natuur je spiegelen. Als je vertraagt en aanwezig bent in de natuur, komen de antwoorden vanzelf van binnenuit.

Je kunt kiezen voor een eenmalige coachingsessie of een traject, afhankelijk van wat het beste bij jou past. De coaching vindt plaats in het Panbos, de Pan van Persijn, aan het strand of in de duinen van Katwijk. Indien gewenst kan coaching op een andere locatie plaatsvinden, in overleg.

We beginnen met een intake om jouw leervraag helder te krijgen. Vervolgens gaan we de natuur in, waarbij de natuur fungeert als een schilderij van jouw leven en jouw vraag.

Elke sessie duurt 1 tot 1,5 uur.

Het tarief voor één sessie is €90,00.

Een traject van 3 sessies kost €250,00.

Ja, ik wil deelnemen aan Natuurcoaching.