Natuur coaching

"Het gaat niet om de bestemming maar de reis ergens naartoe."

The Alchemist

Elvira_1

Het is goed om doelen te hebben, maar je leert altijd het meeste van de weg daar naartoe. Door uitdagingen te overwinnen, kom je jezelf tegen en leer je jezelf pas echt kennen. Tijdens de natuurcoach sessie maken we samen een ontdekkingsreis door de natuur. Leren we van evt beperkingen, obstakels, hindernissen en uitdagingen. Komen we voor keuzes te staan. Welke richting wil je op? Door te benoemen wat je voelt en ervaart en je open te stelen voor de natuur. Komen de antwoorden vanzelf. Je mag onderweg zijn, aanwezig zijn in het moment. Als je je openstelt voor de natuur spiegelt ze je terug en kan je synchroniciteit ervaren.

De natuur als spiegel

Natuurcoaching is een vorm van coaching die al wandelend kan worden uitgevoerd en waar bij de natuur actief wordt ingezet. Bij deze sessies stemmen we ons af op het bos, de duinen of het strand. Worden we ons bewuster van de elementen om ons heen. Zeten we de kwaliteiten in van krachtdieren, het medicijnwiel en opstellingen.

Doordat we naast elkaar wandelen ben je opener en voel je je sneller op je gemak. Een stapje langzamer een rustiger tempo aannemen, verstillen. Het landschap, het weer, de seizoenen zijn mooie symbolen en metaforen die een extra dimensie geven aan de coaching sessie. De natuur is oordeelloos en dat is zo helpend om tot inzichten te komen.

Loop je met een leervraag of verlangen rond dan zit je vaak in je hoofd. Door te bewegen komt daar beweging in. Actief buiten zijn helpt je om op je lichaam af te stemmen waardoor het makkelijker is om te voelen.

Voordelen van Natuur Coaching:

  • De natuur heeft een rustgevend effect en helpt je te vertragen.
  • De natuur werkt helend op je lichaam, ademhaling en denken.
  • De natuur werkt als spiegel. Waardoor er nieuwe inzichten en antwoorden tot je kunnen komen.
  • Aanwezig zijn in de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid.
  • Alle zintuigen worden geprikkeld.
  • Toename aan positieve gevoelens en je krijgt meer energie.
  • Actief buiten zijn helpt je uit je hoofd te komen. In het nu aanwezig te zijn.
Elvira_3
Elvira_2

Vertrekpunt

Een natuur coach traject start van uit een leervraag, een verlangen. Iets wat als maar terugkomt in je leven en je aandacht vraagt. Een leervraag is gericht om te ontdekken, ontwikkelen en groeien. Door deze vraag in de energie neer te zetten gaat de natuur je spiegelen. Als je vertraagt en aanwezig bent in de natuur komen de antwoorden vanzelf van binnenuit.

Je kan kiezen voor eenmalige coachings sessie of een traject, net wat passend is voor jou. De coaching vindt plaats in het Panbos, de Pan van Persijn, of aan het strand of in de duinen van Katwijk. Mocht je op een andere locatie gecoacht willen worden kan dit in overleg.

We starten met een intake en het helder krijgen van jouw leervraag. Hiermee gaan we de natuur in en fungeert de natuur als schilderij van jouw leven en jouw vraag.

Iedere sessie duurt 1 tot 1,5 uur.

Het tarief voor 1 sessie is €90,00.

Een traject van 3 sessies is €250,00.