Creatief-Zijn

Naast yogadocent en Natuurcoach ben ik Grafisch vormgever en een beelddenker. Ik hou ervan om mij dingen voor te stellen, te verbeelden en dan te creëren. Verbeelden is voor mij het vermogen om een voorstelling te maken in de geest van iets dat op dat moment nog niet waarneembaar is. Creatief bezig zijn helpt mij af te stemmen op mijn gevoel. Waardoor ik rustiger en bewuster in het hier en nu ben. Voor mij is dit manifesteren door te creëren.

 • Positieve mindset door te schrijven
 • Omdenken (omschrijven) van dingen die er in je leven gebeuren
 • Soulcollages in beeld brengen van verlangens, ideeën en dromen.
 • Intenties zetten, uitspreken en vormgeven door handlettering.

Als kind konden we makkelijk bij onze eigen fantasie. Als we opgroeien neemt dit helaas door de druk van de buitenwereld af. Door dit weer uit te nodigen in ons leven kunnen we weer creatief gaan waarnemen. Door fantasie en creativiteit bewust in te gaan zetten kan je alles weer laten stromen. Als je creativiteit de ruimte geeft wordt het hele creatie proces krachtiger!

Creatief bezig Zijn afgestemd op je binnenwereld helpt je helder te krijgen waar je van droomt, naar verlangt en graag wil doen. Laten we samen Creatief-Zijn.

 • Hoe zie jij de wereld voor je?
 • Waar werk je aan?
 • Waar droom je van?
Afbeelding_L4A Yoga_1
Afbeelding_L4A Yoga_2

Van moodboard naar Soulcollage

Tijdens mijn opleiding aan het grafisch Lyceum Amsterdam maakte ik kennis met het maken van moodboards. Daar leerde ik met beeldmateriaal uit tijdschriften hoe ik een sfeer kon neerzetten. Hoe meer ik dit deed, hoe leuker ik het begon te vinden. Hoe meer ik van uit mijn gevoel ging werken hoe meer een moodboard voor mij gingen werken. Zo ontstond er een verschuiving van moodboard naar soulboard. Het maken van soulboards heeft mij geholpen om doelen, dromen helder te krijgen. Het bracht mij inzichten over welke kant ik op wilde op persoonlijk vlak maar ook met mijn eigen bedrijf.

Wat is een moodboard: Als moodboard simpelweg vertaald wordt, betekent het ‘sfeerbord’.  Op een moodboard wordt de sfeer getoond door middel van verschillende beelden die één geheel vormen. Moodboard worden o.a. in de reclame, mode en marketingwereld ingezet om ideeën te verkennen en een concepten te ontwikkelen.  Het is een belangrijk onderdeel van de product vormgeving.

Wat is een soulcollage: bij het maken van een soulcollage ga je net een stapje veder dan bij het maken van een moodboard. Je stemt je af op je binnenwereld. Wat voel je, wat ervaar je? Waar verlang je naar? Afbeeldingen, kleuren, patronen en teksten die je aantrekken voeg je samen tot een geheel. Dat wat onbewust je aandacht vraagt en kloppend voelt voor jou voeg je samen. Je creatieve voorstellingsvermogen of verbeeldingskracht maak je wakker. Dat wat jij creëert gaat over jou. Zo breng je een stukje innerlijke wijsheid tot leven. Het maken van een soulcollage helpt je in verbinding te komen met je intuïtie en geeft je inzicht in jezelf. Een soulcollage kan je ondersteuning geven bij die veranderingen die je aan wil brengen in je leven.

Wanneer kan je een soulcollage maken:

 • Nieuwe jaar, voornemens en intenties.
 • Start van een nieuwe levensfase bijv. na een burn-out, scheiding, nieuwe huis of baan opstarten eigen bedrijf ect
 • Dromen, doelen helder krijgen.
 • Overgang van de seizoenen.

De tijd vliegt als ik in het creatieve proces zit. Het onbewuste krijgt de kans om zijn werkt te doen. Door dat je afgestemd bent op je binnenwereld en met aandacht beelden, teksten bij elkaar brengt ontstaat er een krachtveld. Door stil te staan, de tijd te nemen, waar sta je en waar wil je naar toe wil. Wat heb je nodig om door te bewegen. Het maken van je eigen soul collage kan je hierbij ondersteunen.

Afbeelding_L4A Yoga_4